Try GOLD - Free
“Her yıl 15 yeni otel açacağız"
Ekonomist
|Ağustos 18 2024
Yeni yönetimi ile birlikte atağa kalkan Dedeman Otelleri, her yıl 15 yeni otel açacak. Dedeman Hotels Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, 2025 sonunda 100 oteli geçip, 2030'a kadar da THY'nin uçtuğu nokta kadar otel açmayı hedefliyoruz” diyor.
Türkiye’nin yerli zincir otel markalarından olan Dedeman Otelleri, üçüncü kuşakla birlikte kurumsallaşma stratejisi çerçevesinde, yönetim kurulu başkanlığını profesyonel yöneticisi Ergün Demiray’a devretti. Bu süreçte Banu Dedeman’ın oğlu dördüncü kuşak temsilcisi Murat Özmestci de yönetim kuruluna girerek şirkette aktif görev aldı. Profesyonel yönetimin dümene geçmesiyle birlikte agresif bir büyüme stratejisi benimseyen Dedeman, 2001 yılında iki olan marka sayısını 13’e, 17 olan otel sayısını da 40’ı açık olmak üzere proje ve imza aşamasında olan toplam 67 otele çıkardı. 2023’te 61 milyon dolar ciro yapan zincir, 2024’ü yüzde 50’lik büyüme ve 92 milyon dolar ciroyla kapatmayı planlıyor. Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray ile zincirin büyüme planlarını ve turizm sektörünü konuştuk.
Dedeman Otelleri’nin dümenine geçtikten sonra hangi hedefle ilerliyorsunuz?
Yılda 15 yeni otel açmayı hedefliyoruz. Yurt içi ve yurt dışından yoğun talep alıyoruz.
This story is from the Ağustos 18 2024 edition of Ekonomist.
Subscribe to Magzter GOLD to access thousands of curated premium stories, and 10,000+ magazines and newspapers.
Already a subscriber? Sign In
MORE STORIES FROM Ekonomist
Ekonomist
Bakiyem ile Paynkolay'dan teknoloji ortaklığı
Bakiyem ile Paynkolay güçlerini birleştirdi. Bu iş birliğiyle Sanal POS'tan fiziki POS'a, B2B bayi tahsilatından özel yazılım çözümlerine kadar tüm finansal süreçler tek bir çatı altında toplanıyor.
1 min
Mayıs 10 2026
Ekonomist
Hedef Yatırım Bankası'nda üst düzey atama
Hedef Yatırım Bankası Hazine Grup Direktörü Uğur Oktay Şehsuvaroğlu, Hedef Yatırım Bankası Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
1 min
Mayıs 10 2026
Ekonomist
DÖRT KADIN GİRİŞİMCİNİN KURDUĞU REGES, YENİLENEBİLİR ENERJİYE ODAKLANDI
2022 yılında kurulan Reges Elektrik, başlangıçta tedarik tarafında konumlanıyor. Sonrasında işin üretim tarafına yönleniyor.
2 mins
Mayıs 10 2026
Ekonomist
KURULU GÜCÜ 1.2 GW'YE ULAŞTI
Kurulu gücünü yaklaşık 1.2 GW seviyesine taşıyan Eksim Enerji, yatırımlarının meyvelerini 2025 yılında topladı. 'Doğu ile Batı arasında bir enerji köprüsü kurma' hedefi doğrultusunda ilerlediklerini söyleyen Eksim Enerji CEO'su Arkın Akbay, ilerleyen dönemde yaklaşık 3 GW olan toplam portföyünü devreye almak üzere yeni projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.
4 mins
Mayıs 10 2026
Ekonomist
"YAKIN DÖNEM KURULU GÜÇ HEDEFİMİZ 1000 MW"
Naturel Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Tolgay Benderli, “Naturel Holding ve bünyesindeki grup şirketler olarak 2030 yılı itibarıyla yurt içinde ve yurt dışında toplam 1 GW'lık kurulu kapasiteye ulaşarak yenilenebilir enerji alanındaki varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz” diyor.
4 mins
Mayıs 10 2026
Ekonomist
2030 KURULU GÜÇ HEDEFİ 1200 MW
Yenilenebilir enerjide 500 MW'a yaklaşan kurulu gücüyle büyümesini sürdüren IC Enterra, depolamalı rüzgar ve güneş projelerine odaklanarak portföyünü genişletiyor. Şirket, İtalya başta olmak üzere yurt dışı yatırımlarla 2030'a kadar uluslararası payını yüzde 20'ye çıkarmayı hedefliyor.
2 mins
Mayıs 10 2026
Ekonomist
Iki hissede notlar nasıl güncellendi?
Geçen hafta özellikle ABD ile İran arasında barış anlaşmasına yaklaşıldığına yönelik sinyaller varlık fiyatlarında güçlü bir pozitif karşılık buldu. Aracı kurumlar ise iki hissede önerilerini güncelledi.
1 min
Mayıs 10 2026
Ekonomist
YENİ TORBA KANUN TEKLİFİ VERGİDE NELER GETİRİYOR?
Hepimizin yakından takip ettiği ve içeriği itibarıyla çok önemli düzenlemeler İçeren \"Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi❞ 5 Mayıs 2026 tarihinde Meclis Başkanlığına sunuldu. Bu yazımızda teklif ile yapılması planlanan düzenlemeleri vergi türleri itibariyle kısaca değerlendirmek istiyoruz.
4 mins
Mayıs 10 2026
Ekonomist
"ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL ÖNCELİĞİMİZ YATIRIMLAR OLACAK"
2028 yılına kadar 2 milyar dolarlık yatırım planları olduğunu söyleyen Rönesans Holding Enerji Grup Başkanı ve Rönesans Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Emre Hatem, \"Bunun yaklaşık 600 milyon dolarlık kısmını tamamladık. Önümüzdeki beş yılda da önceliğimiz yine yatırımlar olacak. Yenilenebilir enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz” diyor.
3 mins
Mayıs 10 2026
Ekonomist
Konuttan kazanacak ticariye yatıracak
İş GYO satışı devam eden dört konut projesinden 300 milyon dolar gelir hedefliyor. Yıllık 50 milyon dolar kira gelirlerinin olduğunu söyleyen İŞ GYO Genel Müdürü Ömer Barlas Ülkü, \"Yeni dönemde düzenli kira getirisi sağlayacak depo, hastane ve otel işine gireceğiz\" diyor.
1 mins
Mayıs 10 2026
Listen
Translate
Change font size
