Facebook Pixel Forbes - Statista Türkiye'nin En İyi İşverenleri Araştırması Başladı... | Forbes Türkiye - business - Read this story on Magzter.com

Try GOLD - Free

Forbes - Statista Türkiye'nin En İyi İşverenleri Araştırması Başladı...

Forbes Türkiye

|

Eylul 2025

Şu ana kadar kaç kişi, şirket, yer (yaşamak için en iyi şehirler gibi) bir Forbes listesine girmiştir diye merak eden oldu mu? Toplam kaç kişiden, şirketten oluşan bir havuzun içinde yayıncılık yaptığımızı ara ara düşünürüm.

- Ayşe Burçak Güven

Forbes - Statista Türkiye'nin En İyi İşverenleri Araştırması Başladı...

Bulabildiğim en yakın rakam, 2022'de Forbes Global tarafından yapılan bir açıklamada ki 23 bin kişi, şirket ve yer oldu. Bunu yapay zekaya verip sordum, aradan geçen üç yılda “rakam ne olmuştur 'destekli bir atış yap” dedim 31 bin 449 olarak hesapladı. Yerel dildeki edisyonların artması, globalde yapılan tüm listelerin ülkelere yayılmasının hızını tam kavrayamamış olabilme ihtimaline karşı bir tür 'şahsi hissikablelvuku algoritması'yla dedim ki olsa olsa (bonkör bir de yordamayla) en fazla 50 bin kişi, şirket ve lokasyon bir Forbes listesine girecek değerde bulunmuştur.

Birleşmiş Milletlerin 2024 projeksiyonuna göre 8.1 milyarlık (şimdi olsun 8.2 - YZ hesaplaması) insan nüfusu içinde 50 bin - yani yüzde 0.00061'ini oluşturan bir grup insan, şirket yer arasına girmek bayağı önemli geliyor bana. Tamam farkındayım insanla, şirket ve yer sayısını da karşılaştırıyorum ama bence siz anladınız beni - buyursun istatistikçiler, matematikçiler daha şık hesaplasın. Benim meramım, dünyanın herhangi bir noktasında bir Forbes listesine girmenin ne kadar özel, ayrıcalıklı ve ardında muazzam bir hikaye barındıran türde bir başarı olduğu.

MORE STORIES FROM Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

TERS RÜZGAR

2026'YA REKOR BEKLENTİSİYLE GİREN HALKA ARZLAR ORTA DOĞU'DAKİ SAVAŞLA KESİNTİYE UĞRADI. NİSAN BAŞINDA YAPILAN AĞAOĞLU GYO HALKA ARZI HARİÇ MART BAŞINDAN BU YANA YENİ ARZ YOK, SPK KAPISINDA 150 ŞİRKET SIRA BEKLİYOR. İYİMSER SENARYO YILIN İKİNCİ YARISINA İŞARET EDİYOR; TABLOYU PİYASADAN ÇOK ENFLASYON VE FAİZ BELİRLEYECEK.

time to read

4 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

Küresel Sistemin Yapı Taşı

Size bugün bölgesel ve küresel düzeyde tanık olduğumuz çatışmaların arkasında yarım yüzyıl önce yapılmış, uzun süre gizli kalmış, içinde silah, petrol ve dolar rezervlerini barındıran anlaşmaların olduğunu söylesem, beni komploculukla itham eder misiniz?

time to read

4 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

Risk Eğrisinde Hasat Zamanı

Küresel piyasalarda risk iştahı yeniden zirvelere yaklaşırken asıl tartışma yükselişin devam edip etmeyeceğinden çok bu rallinin hangi aşamasında olduğumuz. S&P 500 ile Bitcoin arasındaki döngüsel ayrışma, yatırımcılara alışıldık bir yükseliş hikayesinden ziyade daha karmaşık bir \"tepe oluşum\" sürecine işaret ediyor.

time to read

3 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

Esen Kalmak

Siyah beyaz TRT günlerinden aklımda kalan bir cümle... Evet, \"esen\" günlerdi sahiden, her şey daha yavaş, gelecek daha öngörülebilir, yüzler gülümsemeye daha meyilli ve tabii cümleyi hatırlayanlar daha genç. Kısacası daha esen.

time to read

2 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

BALIK ADAM

Balık üretiminin denizden karaya kaymasıyla sektör yeniden şekilleniyor. Küresel devler zordayken MAT, kendi geliştirdiği teknolojiyle 50 ülkede balık çiftliği kuruyor. Haluk Bayraktar'ın yüzde 13 ortağı olduğu şirket, 2027'de halka arza hazırlanıyor.

time to read

6 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

YARIM ASRIN MÜHENDİSİ

İBRAHİM ÇEÇEN, 56 YILDA BİR MÜTEAHHİTLİK ŞİRKETİNİ 5 MİLYAR DOLAR CİROLU, DÖRT KITADA FAALİYET GÖSTEREN BİR YATIRIM GRUBUNA DÖNÜŞTÜRDÜ. DÜNYANIN EN GENİŞ ASMA KÖPRÜSÜNÜ İNŞA ETTİ, TÜRKİYE'NİN İLK NÜKLEER SANTRALİNDE TEK YERLİ ANA YÜKLENİCİ OLDU, ŞİMDİ DE ASYA - PASİFİK'E KAPI AÇIYOR. AMA ONA SORSANIZ EN BÜYÜK ESERİ, AĞRI'DA KURDUĞU ÜNİVERSİTE.

time to read

11 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

Hürmüz'ün Stres Testi

Hürmüz Boğazı'nda yaşanan son gelişmeler, sadece gelip geçici bir jeopolitik dalgalanma ya da enerji krizi değil. İçinden geçtiğimiz an, küresel sistemin kırılganlıklarının açığa çıktığı, güç dengelerinin yeniden tartıldığı ve ekonomik dengelerin sarsıldığı bir eşik.

time to read

2 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

OYUNDAN OYUNA

TURK OYUN SEKTÖRÜNDE OYUNDAN KAZANILAN OYUNA DÖNÜYOR. PEAK, GRAM, LOOP EXIT'LERİNİN ARKASINDAKİ İSİMLERDEN 50 MİLYON DOLAR TOPLAYAN GÖRKEM TÜRK, LATON VENTURES'IN PORTFÖYÜNDEKİ GRAND GAMES'E UNICORN GÖZÜYLE BAKIYOR.

time to read

7 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

HASARDAN BİR DAKİKA ÖNCE

1,2 trilyon TL'lik Türk sigorta sektörü, 5G ile yeni bir döneme adım attı. Hasarı sonradan ödeyen poliçeler, yerini sürüş davranışını anlık fiyatlayan, dolandırıcılığı yapay zekayla ayıklayan, hasarı saniyeler içinde sonuçlandıran sistemlere bırakıyor. Asıl gerilim teknik kapasitede değil veri sahipliği ve dağıtım kanalı üzerinde yaşanacak.

time to read

8 mins

Mayis 2026

Forbes Türkiye

Forbes Türkiye

Türkiye'nin En İyi İşverenleri Listesi Geliyor...

Bir insanın genel sağlık durumunu anlamak için tek bir hakkınız olsa ne sorardınız?

time to read

2 mins

Mayis 2026

Listen

Translate

Share

-
+

Change font size