يحاول ذهب - حر
Bu ralli çok iyi!
Temmuz 2024
|Naviga
Yepyeni bir rotada, yeni suların, yeni tatların, yeni rüzgârların, mavinin farklı tonlarının peşinden geldik Adriyatik'e. Ne iyi ettik de geldik, iyi ki geldik! 15 Haziran'da Split'ten başladık, palamarları Marina Kaštela'dan çözdük, Stari Trogir, Uvala Tatinja, Hvar Adası'nda Stari Grad, Vis Adası'nda Viška Luka, son olarak da Uvala Šešula'da attık demirimizi turkuaz sulara. Açılış yemeği, yüzme molaları, ekiplerin bir araya geldiği 'mutlu saatler' derken göz açıp kapayana kadar bir hafta geçiverdi. Bayram çocukları gibi şen geldiğimiz Marina Kaštela'dan 22 Haziran'da ayrılırken biraz buruk olmamızın sebebi buydu. Hırvatistan o kadar 'iyi' gelmişti ki rallicilere hafızalarımıza kazınan 'an'ların bizi 2025 Haziran'ında bu sulara yeniden getireceğinden emindik.
Havaalanına yakınlığı ile Split ve Marina Kaštela ilk andan gönlümüzü çeldi desek abartılı olmaz. Böylece, 14 Haziran sabahı çok erken saatlerinde ulaştığımız ve kendimizi merkezinde bulduğumuz Split’te günü yaşamaya hemen başladık. Biraz şehir turunun ardından katılımcı teknelere hediye edeceğimiz paketleri (isme özel hazırlanan peştamaller, tişörtler, yelken çantaları, şişme deniz yatakları ve birer şişe cin) hazırladık, ‘İyi ki geldiniz’ dileklerimizin yazdığı kurdeleleri ekledik...
15 Haziran tekne teslimleriyle başladı. Tekne kiralama firmalarından gerekli bilgileri aldık ve buzdolaplarını doldurmak üzere hemen yakındaki Konzum marketin yolunu tuttuk. Akşamüstü deniz kenarında yer alan eski bir bale okulunun bahçesindeki Baletna Skola Restaurant’taki açılış yemeğinde 29 kişi buluştuk. Türk komodorumuz Günkut Ayvazoğlu, rotanın üzerinden geçerek kısa bir bilgilendirme yaptı. Hırvat komodorumuz Stipe Ercegovic ise bölgedeki rüzgârları ve deniz koşullarını anlattı. Hırvatistan’ın önemli bir charter merkezi olmasından dolayı teknik ekiplerin her daim yardıma hazır olduğunu, herhangi bir teknik sorunun hızlıca çözülebileceğini anlattı. Bu konuşmanın ne kadar yerinde olduğunu birkaç gün içinde teknelerden birinde çıkan yakıt sistemi sorununda anlayacaktık. Stipe’nin de desteğiyle teknedeki sorun çözüldü; ralli keyfi yarıda kalmadı.
Bilgilendirmenin ve yemeğin ardından ertesi gün erken yola çıkacak ralli ekipleri teknelerine dağıldı.
16 Haziran Pazar: Marina KaštelaUvala Stari Trogir 21 deniz mili هذه القصة من طبعة Temmuz 2024 من Naviga.
اشترك في Magzter GOLD للوصول إلى آلاف القصص المتميزة المنسقة، وأكثر من 9000 مجلة وصحيفة.
هل أنت مشترك بالفعل؟ تسجيل الدخول
المزيد من القصص من Naviga
Naviga
Havuzluğa çeki düzen verelim
Güverte donanımlarıyla boğuşmaktan ve halatlara takılmaktan bıktınız mı? Geniş bir salon veya başaltı kamarası cazip olsa da seyir hayatınızın çoğunu geçirdiğiniz yer kokpittir. İster yeni bir tekne alın ister eski bir tekneyi yenileyin kokpit, üzerinde durulmayı hak eden bir konudur; muhtemelen sandığınızdan çok daha fazla.
7 mins
Şubat 2026
Naviga
Kalkan balığı geldi mi, konuşmayı kesmek gerekir
İstanbul'da sesler kısılır. “Reis, kalkan var mı?” sorusu bağırılarak sorulmaz. Sorulursa ayıp olur. Çünkü kalkan balığı bağıranı sevmez. O, bilenini sever. Hatta bilen de çok konuşmaz. Gözle anlaşılır, kaşla sipariş edilir.
3 mins
Şubat 2026
Naviga
Dönüşüm başlasın
Yüksek kapasiteli akü teknolojilerinin ve güneş paneli sistemlerinin fiyatlarının düştüğü bugünlerde elektrik tahrikli çözümler amatör kullanıcılar için de ekonomik hale geldi. Denizde yeniliklere kuşkulu gözle bakan bir elektronik mühendisi olarak ben bile ikna olmuş durumdayım. Artık dönüşüm çanları çalmaya başladı.
4 mins
Şubat 2026
Naviga
Tatlı Huzur
Fransız üretici Jeanneau'nun Boot Düsseldorf'ta çifte prömiyer yapan yeni serisinin başlangıç modelleri TH33 ve TH38, motorlu katamaran segmentine getirdiği denge, keyif ve estetik kadar dıştan takma motorlarıyla da taze bir soluk yarattı.
1 mins
Şubat 2026
Naviga
Doğu Endonezya'da tekne turu Başka bir dünya
Beklentileri rahatlık hissi üzerine gelişen insanlar ancak turistik paket gezilerde bir araya gelirler ve oyalanırlar. Bu dünya düzeni onlar için kurulmuştur. Hayalleri olan insanlar içinse kültür, dağ veya ada keşfetmek fark etmez, onlar aynı amaç için buluşurlar. Ne bulursa onu yer, nerede gerekirse orada uyurlar. Beklenti rahatlık değildir. Bizi şehir insanından ayıran en büyük özellik budur; hayalleri olan insanlar bir araya gelirler.
6 mins
Şubat 2026
Naviga
Denizler aşkına
Denizin tuzunu tüm yaşamında hisseden Murat Adak, bu sene Atlantik Okyanusu'nu aşan Türk ekipler arasında kendi başına seyreden tek kaptan olmayı başardı. 10,5 metrelik teknesi Paramour ile çıktığı bu yolculuk ise çoktandır bir dünya turu hayalinin izinden gidiyor. Zira daha hiç acele etmeden görülecek yeni okyanuslar var.
5 mins
Şubat 2026
Naviga
Galapagos ta geçen harika günler
San Cristobal, denizaslanlarının iskeleleri sahiplendiği, mavi ayaklı sümsük kuşlarının kıyılarda yuva yaptığı adalardan biri. Santa Cruz, dev Galapagos kaplumbağalarının doğal ortamlarında görülebildiği, adaların kalbi sayılan yer. Isabela, volkanların gölgesinde yaşayan deniz iguanaları, penguenler ve uçmayan karabataklarıyla en vahşi adalardan. Floreana ise flamingoları, tarih kokan koyları ve sakin doğasıyla öne çıkıyor. Floreana veya diğer ismi ile Postane Adası'nın (Post Office Bay) ise benim için ayrı bir anlamı var... Her geçen gün yaşadıklarımıza şaşıyor, \"İyi ki buraya gelmişiz\" diyoruz. Ama bir yandan da önümüzdeki Pasifik geçişi planlaması ve artık sezonda olmamız içimizi kemiriyor.
9 mins
Şubat 2026
Naviga
Güçlü duruş
Zorlu arazi koşulları için tasarlanmış bir UTV olan Can-Am Traxter PRO XU HD10 T ABS, 976 cc Rotax V-twin motoruyla yaklaşık 82 HP güç üreterek yüksek performans sağlarken Sıvı soğutmalı sistemi ile dayanıklılık sunuyor. Araziye uygun süspansiyon sistemi ve sert koşullara karşı kanıtladığı 'durdurulamaz' özellikleriyle UTV Driver tarafından da En İyi Saf İş UTV'si seçildi. Üstelik denizcilik operasyonlarının lojistik yükünü omuzlayan, teknik açıdan donanımlı ve uzun ömürlü bir profesyonel araç olarak da konumlanıyor.
1 mins
Şubat 2026
Naviga
Kalamış'ın sancak tarafında bir çınar: Edip Kaptan ve Ossa ailesi
Sayfalarımızı bu kez camiamızın sadece bir üyesi değil, adeta yaşayan tarihi olan 'Edip Kaptan'a, yani Edip Ossa'ya ayırıyoruz. O, Kalamış'ın ağabey sıfatıyla yetinilmeyen, bilgisi ve asaletiyle kaptanlık mertebesine layık görülmüş gerçek bir beyefendisiydi.
2 mins
Şubat 2026
Naviga
Panama'da ikinci raunt
15 ay gibi uzun ve 'koşturmacalı' bir aranın ardından Panama'da bıraktığımız teknemiz İstanbul'la kasım ayında yeniden buluşmuş ve kendimizi yeni bir maceranın içinde bulmuştuk. Tropik iklimin nemli şartlarına yenik düşen teknemizi görünce atlattığımız ilk şokun ardından yazı dizimizin ikinci bölümü ile karşınızdayız.
4 mins
Şubat 2026
Listen
Translate
Change font size
