Prøve GULL - Gratis

GENÇ SANATÇI VE KÜRATÖRÜN YOLCULUĞU EZGİ GÜNEŞTEKİN & ZEYNEP ÖZTÜRK DERİN BİR YOLCULUĞA ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ?

Hello - Türkiye

|

Haziran 26 2024

Ekspresyonist sanatçı Ezgi Güneştekin, küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği How U Feel©' isimli ilk kişisel sergisi ile sanatseverlerle buluştu. Güneştekin ve Oztürk ile bu sanat yolculuğunun nasıl başladığını konuştuk.

GENÇ SANATÇI VE KÜRATÖRÜN YOLCULUĞU EZGİ GÜNEŞTEKİN & ZEYNEP ÖZTÜRK DERİN BİR YOLCULUĞA ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ?

Ekspresyonist sanatçı Ezgi Güneştekin’in eserleri, varoluşun karmaşıklığını ve insanın iç çatışmalarını vurgulayarak insanları düşünmeye ve hissetmeye çağırıyor. Size sorduğu “Nasıl hissediyorsun?” sorusuyla eserlerinde izleyicinin iç dünyasına dokunmayı amaçlayan sanatçı, canlı ve dinamik renkleriyle izleyicinin duygusal boşluğunu dolduruyor. Yenilikçi ve cesur tavrıyla dikkat çeken Güneştekin, kendini asla bir tuvalin sınırları içine hapsetmiyor. DG Art Project’in sezonu kapattığı Ezgi Güneştekin sergisinin ardından sanatçı ve küratör Zeynep Öztürk ile bir araya geldik.

HELLO!: Babanız Ahmet Güneştekin çok değerli bir sanatçı. Çocukluğunuz nasıl geçti? Sanata olan ilginizin baba-kız aşkı ile bir alakası var mı?

Ezgi Güneştekin: Çocukluğumdan beri sanatla iç içe olmam benim için doğal bir süreçti. Yanımda her zaman çok büyük bir öğretici vardı. Babamın etkisiyle küçük yaşlarda resim yapmaya başladım, gezdim, okudum, izledim, anlamaya çalıştım. Babamın atölyesinde geçirdiğim zamanlar benim sanata olan tutkumu besledi ve bu tutku hayatımın bir parçası haline geldi.

HELLO!: Mimarlık bölümünden mezun olmuşsunuz fakat sanat eğitimi için California’ya gitmişsiniz. Mimarlık da sanatın bir dalı aslında ama sizi aslen bu denli resme yönlendiren şey ne oldu?

E. Güneştekin: Mimarlık tabii ki sanatımın altyapısını oluşturan çok önemli bir başlangıçtı benim için. Resim ise daha özgür olduğum, kendimi bulduğum ve ait hissettiğim yer. Hem küçüklüğümden bu yana içinde olduğum ortamdan beslendim hem de aldığım eğitimle bu birikimimi daha da zenginleştirmem gerektiğini fark ettim. Beslendiğim tüm kaynaklarla her gün kendimi daha da geliştirmeye devam ediyorum.

HELLO!: Sizi tanıyabilir miyiz? Zeynep Öztürk:

FLERE HISTORIER FRA Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

TATLARIN VE SESSİZ ZENGİNLİĞİN ADASI

EVIA Komşu ülkenin tam ortasında gizli bir cevher var. Bu büyük ve eşsiz ada, hem doğanın büyüleyici manzaralarım hem de geleneksel Yunan misafirperverligini keşfetmek isteyenler için adeta bir açık hava müzesi...

time to read

4 mins

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

BEE GODDESS'TAN İLK ERKEK KOLEKSİYONU: BABAS MODERN ERKEĞE TILSIMLI DOKUNUS

Dünyanın ilk tılsım mücevher markası Bee Goddess, ilk erkek koleksiyonunu The Edition Hotel Bodrum'da düzenlenen renkli bir davetle tanıttı.

time to read

1 min

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

NASTASSIA JACOBER İSPANYA'DAN YURDA DÖNDÜ

Bir dönem lüks bebek giyim markası Bebecocon'u hayata geçirerek adından söz ettiren Nastassia Jacober, yalnızca girişimciliğiyle değil; yemek şefliği, blog yazarlığı ve tasarımcı kimliğiyle de çok yönlü kişiliğini ortaya koyuyor.

time to read

1 min

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

AMERICAN EXPRESS VE GARANTI BBVA'DAN SIRA DIŞI BİR ETKINLIK 'THE ART OF RITUALS' İLE SANAT, GASTRONOMİ VE EĞLENCE BİR ARADA

American Express ve Garanti BBVA, American Express Platinum ve Centurion kart sahiplerini, Bodrum'un en ikonik mekanlarından biri olan Scorpios Bodrum'da ağırladı.

time to read

1 min

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLARIN MAKYAJ MARKASINDAN BÜYÜLEYİCİ İLK YIL KUTLAMASI

Yıldızların makyaj markası Charlotte Tilbury, Sephora Türkiye'deki birinci yılını 'Airbrush Flawless' yenilikleri eşliğinde Arkestra'da düzenlenen renkli bir kokteylle kutladı.

time to read

1 min

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

BARRUS KREATIF DİREKTÖRÜ & TASARIMCI NESLİŞAH YILMAZ İLE UZMAN ECZACI AROMATERAPİST HÜLYA KAYHAN İŞ BİRLİĞİYLE 'İSTANBUL'UN YEDİ TEPESİ' "KADIN ÜRETİRSE ŞEHİRLER GÜZEL KOKAR

Kadınların üretim gücüyle birleşen sanat ve bilimin İstanbul'un kadim ruhunu yansıttığı özel bir koleksiyon, bu yıl Londra Moda Haftası'nda modaseverlerle buluşuyor. 'Barrus X Art De Huile' iş birliğini yaratıcılarından dinliyoruz.

time to read

6 mins

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

GENÇ MARKALAR EŞLİGİNDE SEZONA ENERJİK BİR BAŞLANGIÇ

İstanbul'un simge mekanlarından Sunset, genç markaları Sunset Brasserie ve After Sunset için düzenlediği özel bir davetle yeni sezona renkli bir başlangıç yaptı.

time to read

1 min

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

The TO-DO list

Kültür - sanat etkinlikleriyle dopdolu bir hafta... Sergiler, konserler, tiyatrolar, filmler, kitaplar ve fazlası sizi bekliyor.

time to read

1 mins

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

DUBAI MODA HAFTASI DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARI BULUŞTURDU

JECOM Group PJSC'nin bir parçası olan Dubai Tasarım Bölgesi (d3) ve Arap Moda Konseyi tarafından kurulan Dubai Moda Haftası, 1-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

time to read

1 mins

September 18, 2025

Hello - Türkiye

Hello - Türkiye

DİVAN BODRUM EYLÜLDE BODRUM'UN EN GÜZEL HALİ

Yaz sezonunun yoğunluğunun ardından Bodrum, eylül ayımda bambaşka bir ruha bürünüyor.

time to read

1 min

September 18, 2025

Listen

Translate

Share

-
+

Change font size