Facebook Pixel Beş yılda 15 start up'a yatırım yapacak | Ekonomist - business - Les denne historien på Magzter.com

Prøve GULL - Gratis

Beş yılda 15 start up'a yatırım yapacak

Ekonomist

|

Haziran 08 2025

212 NexT, bu yılın sonunda 30 milyon dolarlık fon büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor. Ortalama yatırım tutarlarının 500 bin ile 1 milyon dolar arasında olduğunu kaydeden 212 NexT Yönetici Ortağı Gizem Yağız, yaklaşık beş yıl içinde 15 girişime yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söylüyor.

- BURCU TUVAY btuvay@ekonomist.com.tr

Beş yılda 15 start up'a yatırım yapacak

212 NexT, Türkiye'nin ilk girişim sermayesi fonu 212'nin 2023'ün son çeyreğinde hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk dikey odaklı derin teknoloji fonu olarak faaliyet gösteriyor. Global vizyona ve deneyime sahip olan 212'nin desteğiyle ileri malzeme teknolojileri alanında erken aşama girişimlere yatırım yapmak üzere kurulan 212 NexT, kimyadan tekstile, ambalajdan enerjiye, otomotivden elektroniğe birçok farklı sektörden şirketlerin değer önerilerini güçlendirecek yenilikçi malzeme teknolojilerine ulaşabilecekleri bir fayda yaratmayı hedefliyor. İleri malzeme teknolojilerine özellikle sürdürülebilirlik ve dekarbonizasyon temalarına odaklı yeni nesil kimyasallar, biyomateryaller, nanomateryaller, enerji saklama ve dönüştürme teknolojileri ile geri dönüşüm teknolojileri gibi alt başlıklar giriyor.

İLERİ MALZEME TEKNOLOJİLERİ

FLERE HISTORIER FRA Ekonomist

Ekonomist

Ekonomist

İlk çeyrekte bilançosuyla dikkat çeken 40 şirket

Yüksek faiz ve enflasyon, zayıf talep ve finansmana erişim sorunu ilk çeyrekte de bilançoları baskıladı. Savaşın asıl etkilerinin ikinci çeyrekten itibaren somutlaşması beklenirken dezenflasyon süreci ile talep ve maliyet trendleri de yakından takip edilecek.

time to read

3 mins

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

Cari açık üç yılın zirvesinde

SON 12 AYDA CARİ DENGENİN GÖRÜNÜMÜ

time to read

1 mins

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

İran savaşı enflasyon hedeflerini vurdu

İran savaşının kademeli etkileri, ekonomide kendini göstermeye başladı.

time to read

2 mins

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

Avrupa ve Orta Asya'da büyüyerek 2030'da 70 otel hedefi koydu

Elite World Hotels & Resorts, turizm sektöründeki 50'nci yılını kutluyor.

time to read

1 min

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

"İş dünyasına yeni yetenekler kazandırmayı hedefliyoruz"

Akbank'ın gençlik vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği, TürkiAye'deki üniversitelerin tamamında yapay zekadan girişimciliğe çok sayıda farklı konu ve kapsamdaki programlarıyla gençlerle buluşan Akbank Gençlik Akademisi, 2021'den bu yana yaklaşık 360 bin gence ulaşırken 400'e yakın etkinlik gerçekleştirdi ve yaklaşık 5 bin saatlik içerik üretti. Katılımcıların yüzde 60'ını ise kadınlar oluşturdu.

time to read

1 min

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Türk Altın'da öneri ve hedef fiyat ne oldu?

Ülke risk primi (CDS) ile tahvil faizlerindeki yükselişin BIST-100'ü baskılamaya devam edebileceği öngörülüyor. Geçen hafta bir kurum ise Türk Altın İşletmeleri'nde önerisini ve hedef fiyatını güncelledi.

time to read

1 min

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

EO, Türkiye'deki faaliyetlerini artırıyor

Dünya genelinde 80 ülkede 20 binden fazla girişimciyi şemsiyesi altında toplayan Entrepreneurs' Organization (EO), Türkiye'deki faaliyetlerini artırıyor.

time to read

1 min

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

“BALMY, ÜRETİCİ KADIN SAYISINI BİNLERE TAŞIYOR”

1993’te İstanbul Maltepe’de kurulan Balmy, bugün Türkiye’de 18 bin 890 satış noktasında bulunan ve 63 ülkeye ihracat yapan bir kişisel bakım markası.

time to read

1 mins

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

TEB'den kadınlara güçlü destek

ITÜ ARI Teknokent, SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda girişimleriyle birlikte yer aldı.

time to read

1 min

Mayıs 24 2026

Ekonomist

Ekonomist

Motosiklet pazarı elektrikliden güç alıyor

Son beş yıldır üst üste kırdığı satış rekorlarının ardından, 2025 yılında yüzde 26 küçülen motosiklet sektörü, 2026'da da kan kaybetmeye devam edecek. Pazarın itici gücü olan elektrikli kategorisinde ise yüzde 16 büyüme bekleniyor.

time to read

3 mins

Mayıs 24 2026

Listen

Translate

Share

-
+

Change font size