Prøve GULL - Gratis
Yeni yatırımı ile cirosunu beş yılda 10'a katlayacak
Ekonomist
|Mart 02 2025
Aydın'da 25 milyon dolarlık enerji depolama yatırımı yaptıklarını dile getiren Kontek Grup CEO'su Tolga Murat Özdemir, Yeni tesisin de katkısıyla ciromuzu beş yılda 250 milyon dolardan 2 milyar dolara taşımayı hedefliyoruz” diyor.
-

Enerji sektöründe 30 yıldır enerji verimliliği, otomasyon, panel yatırım ve işletme bakımı gibi alanlarda hizmet veren Kontek Enerji, enerji depolama sistemleri alanına da yeni yatırımla girdi. Yüzde 100 kendi iştiraki olan Maxxen Energy, Çinli enerji depolama sistemleri üreticisi Hithium ile imzaladığı lisans anlaşmasıyla üretime dönük adımlarını hızlandırdı. Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin metrekarelik alanda kurulan tesisin kısa bir süre sonra üretime geçmesi beklenirken, burada yapılacak üretimin yaklaşık yüzde 70'inin yurt dışına ihraç edilmesi hedefleniyor. Bunun için İsviçre'de de bir yapılanmaya giren Kontek Enerji, ihracat pazarlarını oradan yönetecek. Toplam 25 milyon dolar yatırımla bu yılı ilk çeyreğinde üretimin başlayacağını aktaran Kontek Grup CEO'su Tolga Murat Özdemir, beş yılda 10 bin MWh'lik enerji depolama ekipmanları üretmeyi hedeflediklerini söylüyor.
Denne historien er fra Mart 02 2025-utgaven av Ekonomist.
Abonner på Magzter GOLD for å få tilgang til tusenvis av kuraterte premiumhistorier og over 9000 magasiner og aviser.
Allerede abonnent? Logg på
FLERE HISTORIER FRA Ekonomist

Ekonomist
MARKALAR, ÇEVRESEL SORUMLULUKLA BÜYÜYOR
Günümüzde yalnızca üretim gücüyle değil, aynı zamanda çevresel sorumluluk bilinciyle hareket eden markalar öne çıkıyor. Bu vizyon, markaların global açılımlarına da yön veriyor. Sürdürülebilir üretim gücü, markaları bölgesel ölçekte daha görünür hale getiriyor.
2 mins
Eylül 28 2025

Ekonomist
Yatak sektöründe bayilik fırsatı
Biyolojik, çözünebilir ve sürdürülebilir malzemelerle üretim yapan Kayseri merkezli yatak markası İnnova Bedding, Türkiye genelinde bayilikler verecek. Şirket İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi yüksek potansiyele sahip şehirleri hedefliyor.
1 mins
Eylül 28 2025

Ekonomist
5G teknolojisi devri başlıyor
5G ihalesinin 16 Ekim'de gerçekleşmesinin ardından 1 Nisan 2026 itibarıyla mobil işletmeciler 5G hizmeti sunmaya başlıyor. Sektörde uzun zamandır beklenen 5G için telekom operatörleri yatırımları hızlandırırken mobil cihaz satışlarında da hareketlenme bekleniyor.
4 mins
Eylül 28 2025

Ekonomist
İngiltere'de iki konsept mağaza açıyor
ikayesi 1976'da küçük bir züccaciye mağazası olarak başlayan Bilecik'teki bin başlayan Porland, bugün Bilecik'teki 300 bin metrekarelik üretim alanında yılda 70 milyon adet porselen üretiyor.
1 min
Eylül 28 2025

Ekonomist
Küresel pazar için el değmeden cam üretecek
Çağdaş Cam, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde devreye alacağı yeni üretim hattıyla küresel pazarlarda başarı hedefliyor. Şirket, Türkiye'de ilk kez el değmeden üretilecek cam ürünleriyle yıllık 22 milyon doların üzerinde ek ciro hedefliyor.
2 mins
Eylül 28 2025

Ekonomist
Yapay zekayı İK'ya entegre ediyor
Dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ve İnci Holding ortaklığıyla kurulan Maxion İnci Jant Grubu, Endüstri 4.0 ve dijitalleşme odağında, otomasyon ve üretim-verimlilik projeleriyle büyümeye devam ederken insan kaynağı konusunda projeler hayata geçiriyor.
1 min
Eylül 28 2025

Ekonomist
Turizmde 'sarı yaz' bereketi bekleniyor
Turizm sektörü, düşük kur, artan maliyetler ve rakiplere göre pahalı kalan fiyatlar nedeniyle yüksek sezonda beklenen ivmeyi yakalayamadı. 'Sarı yaz' olarak anılan sonbahar döneminde yapılan indirimlerin de etkisiyle bereketli bir süreç yaşanması bekleniyor.
3 mins
Eylül 28 2025

Ekonomist
Değerli metallerin yükselişi devam edecek mi?
Güçlü rüzgârı arkasında alan değerli metal altın, 30 yılı aşkın süredir en güçlü yıllık performansına doğru hızla ilerliyor.
6 mins
Eylül 28 2025

Ekonomist
En Zengin 100
Türkiye'nin En Zengin 100 Araştırması, Ekonomist dergisinin en önemli araştırmalarından biri.
6 mins
Eylül 28 2025

Ekonomist
“Doğayı özleyen yatırımcı ahşap ve taş eve yöneldi”
Pandemi sonrası artan doğa özlemi deprem korkusuyla birleşince yapı tercihinde betonun yerini ahşap, taş ve hafif çelik almaya başladı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihan Demirel, geliştirdikleri taş ve ahşap ev projelerine talep aldıklarını söylüyor.
1 mins
Eylül 28 2025
Listen
Translate
Change font size