試す 金 - 無料
“Altından kazandığımızı gayrimenkule yatırıyoruz”
Ekonomist
|Ağustos 03 2025
Gençoğlu kardeşlerin Kapalıçarşı'da kuyumcu çırağı olarak başladıkları ticari serüvenleri bugün 210 milyon doları aşan ciroya sahip Gençoğlu Grup'a evrildi. Gençoğlu Grup Eş Başkanı Naim Gençoğlu, altından kazandıklarını gayrimenkule yatırdıklarını söylüyor.
Türkiye'nin en büyük sanayi şirketlerini içeren İSO 500 büyük listesinde Mioro Hediyelik Eşya Sanayii şirketi ile 290'ıncı sırada yerini alan Gençoğlu Grup, İlyas ve Naim Gençoğlu kardeşler tarafından kuruldu. 1970'lerde daha çocuk yaşta Kapalıçarşı'da kuyumcu çırağı olarak iş hayatına atılan, 1974'te dayılarının desteğiyle ilk dükkanlarını açan iki kardeş, 1979'da dayılarından ayrılıp altın zincir üretimine odaklandılar. İtalya'dan makine alıp 1983'te ilk altın zincir atölyesini kuran kardeşler, yoğun talep üzerine Çemberlitaş'a taşınıp atölyelerini büyüttüler. 1990'ların başlarında ABD'de ofis açıp ihracata başladılar. 1997'de Yenibosna'da 12 bin m2 kapalı alanı olan fabrika kurulurken, 30'un üzerinde ülkeye ihracat yapar hale geldiler. Toptan satışın yanı sıra Jival markasıyla mağazalarda corner'lara girildi ancak dört yıl önce bu operasyon sonlandırılıp toptan satışa dönüldü. Zaman içinde turizm ve gayrimenkul yatırımları da yapan Gençoğlu Grup, 2024'te 220 milyon dolarlık ciroya ulaştı. Gençoğlu Grup Eş Başkanı Naim Gençoğlu ile, grubu ve yatırım planlarını konuştuk:
Gençoğlu Grup olarak nasıl bir yatırım stratejiniz var?
このストーリーは、Ekonomist の Ağustos 03 2025 版からのものです。
Magzter GOLD を購読すると、厳選された何千ものプレミアム記事や、10,000 以上の雑誌や新聞にアクセスできます。
すでに購読者ですか? サインイン
Ekonomist からのその他のストーリー
Ekonomist
TÜRKİYE'DE TÜKETİCİ NE İSTİYOR?
Akıllı yaşam teknolojileri dünyasında rekabet artık ürünlerin yanı sıra deneyim üzerinden de şekilleniyor.
1 mins
Nisan 26 2026
Ekonomist
Z kuşağı markalarını Türkiye'ye getiriyor
Türkiye, genç nüfusuyla son dönemde trend odaklı global markalar için önemlibir pazar haline geliyor.
1 min
Nisan 26 2026
Ekonomist
Yeni nesil moda girişimi
Ankara'da doğan NELLYS.VINTAGE kısa sürede uluslararası bir moda girişimine dönüştü. Marka, modern doğu estetiğini şehir stiline taşıyan tasarım diliyle öne çıkıyor. Kurucu Nelly Hiçdurmaz, e-ticaret odaklı büyüme modeliyle 10'dan fazla ülkeye ulaştıklarını söylüyor.
1 mins
Nisan 26 2026
Ekonomist
Pati İzi Ekonomisi: Seyahatin Yeni Yüzü
Zirve boyunca konakladığımız NG Enjoy Otel, doğanın içinde huzurlu bir atmosfer sundu. Kahvaltı ve yemek saatlerinde bahçeye doluşan kediler, yorgunluğumuzu alan en tatlı misafirlerdi.
2 mins
Nisan 26 2026
Ekonomist
GELECEK IÇIN LIDERLIK
Uluslararası Ekonomi Zirvesi'nin (UEZ 2026) ikinci gününün beşinci ve son paneli “Gelecek İçin Liderlik: İnsan, Kültür, Veri ve Teknoloji Odaklı Yönetim” başlığıyla düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Biotrend Enerji Yönetim Kurulu Başkanı & Bağımsız Üye Mevhibe Canan Özsoy üstlendi.
2 mins
Nisan 26 2026
Ekonomist
Bütçe yeniden açığa döndü
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, mart ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 460,4 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 230,5 milyar TL oldu.
1 min
Nisan 26 2026
Ekonomist
Dardanel'den Çorum'un güneşine yatırım
Canakkale'de 1984 yılında başlayan üretim yolculuğunu bugün ton balığından hazır yemeğe, paketli sandviçten sushiye kadar genişleten Dardanel, 42 yılı geride bıraktı.
1 min
Nisan 26 2026
Ekonomist
"Anadolu'da sanayileşme daha dengeli hale gelecek"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, UEZ 2026'da küresel ekonomide yaşanan dönüşümün Türkiye için yeni fırsatlar barındırdığını ifade ederek küresel ticarette merkez ülke olma hedefini anlattı. Bakan Kacır, \"Sanayileşmeyi Anadolu'da çok daha dengeli hale getirmeyi amaçlıyoruz\" diyor.
2 mins
Nisan 26 2026
Ekonomist
TÜRKİYE'DE UNICORN OLMANIN DİNAMİKLERİ
Türkiye Global Çapta Unicorn Çıkarabilecek Potansiyele Sahip Uluslararası Ekonomi Zirvesi'nin (UEZ 2026) ikinci gününün ilk paneli “Milyar Dolarlık Şirket Yolculuğu: Türkiye'de Unicorn Olmanın Dinamikleri” başlığıyla düzenlendi. RePie Portföy'ün sponsorluğunda yapılan panelin moderatörlüğünü GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Yatırımcı Nevzat Aydın üstlendi.
1 mins
Nisan 26 2026
Ekonomist
YARIM ASRI GERIDE BIRAKAN MARKALARIN SIRRI NE?
Yarım asrı geride bırakan markalar, ürünün ötesinde, güven ve istikrar üretir. Kuşaklar boyunca ayakta kalabilmek, değişime uyum sağlarken özünü koruyabilmeyi gerektirir.
2 mins
Nisan 26 2026
Listen
Translate
Change font size
