Prøve GULL - Gratis

"Hedefimiz Borsada İlk Oyun Şirketi Olmak"

Fast Company Türkiye

|

February - March 2025

Okey, tavla gibi masa oyunlarının diğer oyuncularla sesli sohbet özelliği ile oynandığı versiyonlarını dünyada ilk kez geliştirerek mobil oyun tarafında ses getiren Manc Games, 50 milyon dolar da yatırım teklifi aldı. Ancak kurucusu Halit Emre Aydın, vizyonuyla uyuşmadığı” gerekçesiyle yatırımı geri çevirdi. Şimdi hedefi Türkiye'de borsaya açılan ilk oyun şirketi olmak.

- GÜLDENİZ AYRAL

"Hedefimiz Borsada İlk Oyun Şirketi Olmak"

Internetin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de yükseldiği dönemde, bilgisayar mühendisliği eğitiminin de etkisiyle, dijital alana odaklanan Halit Emre Aydın, önce şirketlere hizmet vermeye yönelik bir şirket kurdu. Dünyada olup bitenleri takip ederek başka alanlara girdi, yenilikler paralelinde işlere girdi. Örneğin, Türkiye'nin ilk yasal MP3 müzik portali olan hermuzik.​com'u kurdu. Kendi anlatımıyla, bugün Türk Telekom'un Muud diye bildiğimiz platformunun ilk hali 'hermuzik' idi.

Arkasından e-ticaret girişimi geldi. Bunun arkasında ise güçlü bir itici güç vardı. Ailenin o dönemde çok sayıda TV kanalı vardı. Aralarında MMC, Gala, Viva, Yurdum, Karadeniz Türk ve Berat TV'nin de olduğu 20 civarındaki televizyon kanalının gücünü kullanma öngörüsüyle, e-ticaret sitelerini devreye aldı. 2008 ile 2014 arasında Türkiye'nin en fazla kullanılan e-ticaret siteleri arasında yer alan 'netvarium.​com' ve 'herseyhemen.​com' kuruldu. Tüketicilerin güven ve diğer ihtiyaçlarını gözeterek de o dönem PTT ile kapıda ödeme yöntemini geliştirdiler.

Bir süre sonra e-ticaret sitelerine talip çıkınca, İngilizlere satıp çıkmayı tercih etti, başka fırsatlara bakmaya yöneldi.

Halit Emre Aydın, teknolojide hizmet, MP3, eticaret derken bir başka yükselen alan olan oyunun yükselişini kaçırmak istemedi ve bu alana yatırıma karar verdi.

image"İlk oyunlarımızdan biri 2012'de yaptığımız ve hâlâ da yayında olan Kabile Savaşları idi. Sonrasında 'Bil Kazan' geldi.

FLERE HISTORIER FRA Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

SharkNinja Evleri Nasıl Ele Geçirdi?

Bir sosyal medya kullanıcısıysanız SharkNinja markasını fark etmemiş olmanız imkânsız. Çinli fırmanın ürünleri, sosyal medyada bir anda viral olmakla kalmıyor aynı zamanda oldukça da inovatifler. CEO'su Mark Barrocas, Fast Company'ye 5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan SharkNinja'nın, tüketici daha farkında bile değilken hangi cihazları istediğini nasıl bildiklerini anlatıyor.

time to read

5 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

SAĞLIKLI AKIŞ ZAMANI

BİR YANDA ŞİRKETLER TARAFINDA SATIŞLAR DÜŞÜYOR, DİĞER YANDA KREDİYE ULAŞMADA SORUNLAR VAR. BÖYLE BİR ORTAMDA ŞİRKETE HAYAT VEREN “KAN” GİBİ DEĞERLENDİRİLEN “NAKDİ” YÖNETMEK, HER ZAMANKİNDEN DAHA KRİTİK HALE GELİYOR. LİDERLER, BUNUN İÇİN KENDİLERİNE ÖZEL YAKLAŞIMLAR UYGULUYOR, “UYARI” NİTELİĞİNDEKİ ORANLAR İLE VERİLERİ İZLİYOR.

time to read

3 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

Güç Mücadelesi Yapay zeka endüstriyel devrimi hızlanırken, veri merkezleri ülke genelinde "mantar" gibi bitiyor ve komşu topluluklar üzerinde büyük etkiler yaratıyor.

VERİ MERKEZLERİ, KÜRESEL YAPAY ZEKA üstünlüğü yarışında çıkış takozu haline geldi.

time to read

1 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

Tüketiciler Zor dönemin yeni tüketim trendleri

Tüketici büyük harcamaları erteliyor ama 'küçük mutluluklar'dan da vazgeçmiyor. Gıdadan dayanıklı tüketime, modadan kozmetiğe kadar hemen her sektörde görülen bir başka ortak eğilim ise tüketicinin artık en ucuzu değil, en çok değer yaratanı seçmesi. CEO'lar ve pazarlama liderleri kendi sektörlerinde tüketicinin değişimini anlattı.

time to read

6 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

PIKA EVRE-NINE GİRİN

Bu yapay zeka video girişimi, sosyal medyaya odaklanarak büyük teknoloji rekabetinden sıyrılabilecek mi?

time to read

5 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

İstikrar çağrısı!

Araştırmalar çalışanların iş hayatında en fazla güven ve istikrar aradığını, yöneticilerin önceliğinin ise çeviklik olduğunu gösteriyor. İlk bakışta birbirine zıt gibi görünen bu iki kavram 'stagility' çatısı altında buluşuyor. Şirketlere kendi stagility formüllerini sorduk...

time to read

6 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

KREDİDE BÜYÜME ZAMANI MI?

GARANTİ BBVA GENEL MÜDÜRÜ MAHMUT AKTEN, KREDİ VE FAİZ TARAFINDAKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRİRKEN OLUMLU OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZİYOR... FAİZLERDEKİ DÜŞÜŞLE BİRLİKTE KREDİLERDE CİDDİ BÜYÜMENİN BAŞLAYABİLECEĞİNE DİKKAT ÇEKİYOR VE EKLİYOR: \"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ENFLASYON VE FAİZİN AŞAĞI GELMEYE DEVAM ETMESİYLE BİRLİKTE, KREDİLERDEKİ BÜYÜMENİN HIZLANACAĞINI GÖRECEĞİZ.\"

time to read

5 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

YARINDAN SONRAYA BUGÜNDEN HAZIRLIK

GELECEĞE HAZIRLANMAK, SADECE BUGÜNÜ YÖNETMEKLE SINIRLI DEĞİL; LİDERLER VE ŞİRKETLER, STRATEJİK VİZYONLARINI UZUN VADEYE TAŞIYARAK YARIN VE YARINDAN SONRASINI DA ŞEKİLLENDİRMEK ZORUNDA. FARKLI SEKTÖRLERDEN LİDERLER, ZAMAN YÖNETİMİ, STRATEJİK PLANLAMA VE İNOVASYON ODAKLI YAKLAŞIMLARI ÜZERİNDEN “YARINDAN SONRAKİ GÜNE” HAZIRLIK YÖNTEMLERİNİ PAYLAŞIYOR...

time to read

6 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

YENI GELİR DAĞILIMI NE DİYOR?

İTÜ İŞLETME FAKÜLTESİ'NDEN DOÇ. DR. AYŞE AYLİN BAYAR, TÜRKİYE'DE GELİR DAĞILIMI VE NÜFUS YAPISINDAKİ DEĞİŞİMLERİ, GELECEK ÖNGÖRÜLERİNİ VE POLİTİKA ÖNERİLERİNİ FAST COMPANY OKURLARI İÇİN PAYLAŞTI.

time to read

7 mins

October - November 2025

Fast Company Türkiye

Fast Company Türkiye

Kurucu Zihniyeti

GRINDA CEO SU GEORGE ARISON. UYGULAMAYI DÖNÜŞTÜRMEK IÇIN YAPAY ZEKA KULLANIRKEN BEKLENMEDIK BIR HAMLEYLE TELE-TIP ALANINA YONELIYOR YÖNETİM ANLAYIŞI İSE ELON MUSK TAN ALDIĞI ILHAMLA ŞEKİLLENİYOR.

time to read

9 mins

October - November 2025

Listen

Translate

Share

-
+

Change font size