Space Wise
SquareRooms|April 2019
Space Wise

Smart spatial planning led to this family home’s aesthetically-pleasing new look

Jolene Limuco

Living in compact apartments is not an anomaly in Singapore. The same goes with living in multigenerational homes. Sharing a space with a few family members has led most Singaporeans to be smart in the spatial planning of their dwellings.

For this family of six occupying a 1,600-square foot condominium unit, concessions had to be made so that each inhabitant feels comfortable. The family unit of this home consists of the male homeowner and his wife, their twin sons as well as the male homeowner’s mother and sister. The first thing that their interior designer Billy Chew of Fuse Concept did was to propose a slight adjustment in the positioning of the doors of two common bedrooms. This was done to open up space in each bedroom so that they could easily accommodate a couple of beds and a wall of storage units.

articleRead

You can read up to 3 premium stories before you subscribe to Magzter GOLD

Log in, if you are already a subscriber

GoldLogo

Get unlimited access to thousands of curated premium stories, newspapers and 5,000+ magazines

READ THE ENTIRE ISSUE

April 2019