Calm And Composed Green Escape
Elle Decor India|August - September 2020
Calm And Composed Green Escape
Shefali Balwani and Robert Verrijt of Architecture Brio craft a tranquil duplex residence in Juhu that lures with its earthy ambience
Sakshi Rai

A former bungalow in an incongruous part of Juhu that’s densely packed with high rises has been redeveloped to include several residences. Among these is a 3,000 sq ft, serene duplex for a couple and their son designed by Shefali Balwani and Robert Verrijt of Architecture Brio to be conspicuous for its nature swamped, urban styled interiors and construction.

The most intrinsic identity of this capacious apartment lies in its fluid connection to the outdoors. “The clients wanted to bring in a setting similar to a typical suburban villa bound by ample greenery into their home,” says Balwani, adding, “So, we built a semi indoor, double heighted courtyard, a rare and refreshing sight in modern apartment buildings as most of them lack outdoor spaces.”

articleRead

You can read up to 3 premium stories before you subscribe to Magzter GOLD

Log in, if you are already a subscriber

GoldLogo

Get unlimited access to thousands of curated premium stories, newspapers and 5,000+ magazines

READ THE ENTIRE ISSUE

August - September 2020