Guiding Line
d+a|Issue 110
Guiding Line

A structure in this office hosts greenery and office supplies, while acting as an architectural datum.

Low Shi Ping

Studio SKLIM has just completed the renovation of Cairnhill Law in Singapore. The 135m2 office is distinctive for what it calls a “verdant spine”, which is a linear structure just inside the entrance foyer, and running the length of the space.

Rounded on one end, it is made up of a meeting niche, open and closed storage spaces and a printing station. A profusion of plants is spread along it, in tune with the rest of the office design, which offers “a relaxed biophilic environment to a rather demanding profession”.

“We envisaged the spine as a ‘landform’ with its own ‘forest canopy’,” says Kevin Lim, Principal of Studio SKLIM.

articleRead

You can read up to 3 premium stories before you subscribe to Magzter GOLD

Log in, if you are already a subscriber

GoldLogo

Get unlimited access to thousands of curated premium stories, newspapers and 5,000+ magazines

READ THE ENTIRE ISSUE

Issue 110