An Integrated Biophilic Environment
Architecture + Design|August 2017
An Integrated Biophilic Environment

Located in Redhill, the project is a demonstration of heartland rejuvenation and community building, through master planning and the adaptive reuse of Bukit Merah Vocational Institute built in the 1970s.

The property was re-purposed as the Enabling Village – an inclusive space that integrates education, work, training, retail and lifestyle, connecting people with disabilities and the society.

Before re-development, the property did not contribute to the neighbourhood. The master plan re-imagines the Enabling Village as a park/garden destination, and is designed as an integral part of the neighbourhood’s pedestrian network.

articleRead

You can read up to 3 premium stories before you subscribe to Magzter GOLD

Log in, if you are already a subscriber

GoldLogo

Get unlimited access to thousands of curated premium stories, newspapers and 5,000+ magazines

READ THE ENTIRE ISSUE

August 2017