Natural Light In Osaka
OBJEKT South Africa|September/October/November 2020
Natural Light In Osaka
House for Installation, is a renovated house located in Osaka, Japan, transformed into a minimalist atelier and residence for artists. Simplicity, flexibility and elegant use of light define the living and working spaces, an abstract setting for calmness, meditation and creativity.

It is a creation by architect Jun Murata / JAM.

The site is on the corner of an alley leading to the shopping street in the city of Osaka, Japan. It is a renovation project of a wooden house built in 1976 . The orignal building comprised an office part and residential part. In the part housing the office, the facade at the street side looked ugly. Inside, the arrangement of the rooms was messy and reflected the poor maintenance. The architect “The client is an artist, and we were asked to create a comfortable living space, studio space and gallery space for her work. In addition, she wanted the office facade be renovated. The state of the structure and expense involved required us to review how best to organize the spaces. It was important to provide enough natural light indoors without making new windows. For that I first needed to know how the light entered the house”

articleRead

You can read up to 3 premium stories before you subscribe to Magzter GOLD

Log in, if you are already a subscriber

GoldLogo

Get unlimited access to thousands of curated premium stories, newspapers and 5,000+ magazines

READ THE ENTIRE ISSUE

September/October/November 2020