An Exploratory Educational Environment
Architecture + Design|August - September 2020
An Exploratory Educational Environment
Project: The Rajasthan School, Ras, Rajasthan

Imbibing the organic character of Indian villages and old cities, the Rajasthan School is a low-rise three-level school with open, enclosed and semi-enclosed spaces of varying volumes. Taking cognizance of the desert climate of its location, which has temperatures in excess of 35°C for most of the year, each of the classrooms are north oriented to derive indirect sunlight. The auditorium, primary school and administration space occupy the southern side of the plot, opening into a large, sheltered open area towards the north, beyond which the secondary school classrooms, library and cafeteria are located.

articleRead

You can read up to 3 premium stories before you subscribe to Magzter GOLD

Log in, if you are already a subscriber

GoldLogo

Get unlimited access to thousands of curated premium stories, newspapers and 5,000+ magazines

READ THE ENTIRE ISSUE

August - September 2020