CASEY FLORES
Optimist magazin|April 2022
GEJ AMERIKANAC SRPSKOG POREKLA
PREDRAG AZDEJKOVIĆ
CASEY FLORES

Amerikanac Casey Flores je saznao da je poreklom, po očevoj liniji Srbin. Pre nekoliko godina saznao je da je donator sperme, kako je njegova majka zatrudnela Srbina. Dao se u potragu za svojim ocem i srpskim delom familije i završio u srpskim novi-nama. Casey je vođa udruženja Log Cabin Republicans of Richmond, koja okuplja LGBT republikance i zato je završio u Optimist magazinu.

Kako si se osećao kada si saznao da si poreklom Srbin? Da li si malo istraživao o Srbiji a da li si čuo ranije za tu zemlju?

Kada sam saznao da imam srpsko poreklo, nisam previše vremena proveo razmišljajući o tome s obzirom da mnogi Amerikanci vuku korene iz Evrope. U Pitsburgu postoji veliki deo srpske populacije tako da je imalo smisla da je moj donor jednim delom Srbin, koji je u to vreme bio student na univerzitetu u Pitsburgu. Saznao sam da sam Srbin sa Kosova malo pre planiranog do-gađaja ,,Srbi za Trampa" na kom je ambasador Grenel istakao koliko je ta činjenica bitna - ja o tome nisam imao pojma. Kada je to rekao ljudima prisutnim na događaju, svi su navijali i ophodili se prema meni kao prema članu svoje porodice. Tada sam shvatio koliko je Srbima to bitno i mislim da je to divno.

Koliko je težak bio ceo proces istraživanja tvog porekla i gde se trenutno nalaziš u tom procesu?

Istražio sam svoje korene sa donorove strane. Kroz njega, najvećim delom sam Srbin, mada imam i slovačkog kao i nemačkog porekla. Sa mamine strane, najvećim delom sam Italijan, manjim Englez i Nemac. Ušao sam u trag delu porodice iz Italije koja dolazi iz malog sela pod imenom Rocchetta a Volturno, koje broji 800 stanovnika. Posetio sam to selo pre par godina i iskustvo je bilo fenomenalno - voleo bih da to uradim i sa delom porodice iz Srbije, ako i dalje žive tamo.

Bu hikaye Optimist magazin dergisinin April 2022 sayısından alınmıştır.

Start your 7-day Magzter GOLD free trial to access thousands of curated premium stories, and 8,500+ magazines and newspapers.

Bu hikaye Optimist magazin dergisinin April 2022 sayısından alınmıştır.

Start your 7-day Magzter GOLD free trial to access thousands of curated premium stories, and 8,500+ magazines and newspapers.